Vinmakerens middag: Domaine Raoul Gautherin & Flis

To Rom og Kjøkken

Adrien Gautherin kommer til To Rom og Kjøkken torsdag 16. oktober kl. 19.00. Domaine Raoul Gautherin & Fils er en familievingård i Chablis, en by som har blitt kjent for sin verdensberømte hvitvin med samme navn.

Historien til Gautherin-familien er svært gammel, etter å ha gått i arv fra far til sønn siden 1585.
På slutten av 1950-tallet grunnla Raoul Gautherin sitt Domaine slik vi kjenner det i dag, og det er laget vin fra familiens vinmarker som kan dateres tilbake til 1585.

Selv om Adrien Gautherin, Raouls barnebarn, har gått i vinmarkene og jobbet i vingården fra en svært ung alder, ble han offisielt med i familiebedriften, sammen med sin far Alain, i 2008. Alain og Adrien har tatt vingårdsdriften og vinproduksjonen til nye høyder for familien. Adriens vinfremstillingsfilosofier er veldig enkel:
"For å lage god vin trenger du først gode druer."
Vinproduksjonen starter derfor i vingården, med frukt av høyeste kvalitet.

Familien har totalt 16,5 hektar vinmarker i Chablis,
med eierandeler i Premier Cru-ene i Vaillons, Les Lys, Montmains og Mont de Milieu, samt Grand Cru fra Vaudesirs, Grenouilles og Les Clos. Utvalget i Norge er bredt hva gjelder ulike cruer, årganger og flaskestørrelser opp til 6 liter.

Med minimalbruk av nye fat, er Adriens evne til å skape rike, men lyse og vakre viner, utviklet gjennom utvidet lagring på bunnfall i en blanding av ståltanker, fat og betong.

Vi serverer en 4-retters meny med tilhørende viner, etterfulgt av kaffe og konfekt til 2095,- per person.

Kjøp biletter (www.toromogkjokken.no)

Se mer fra To Rom og Kjøkken