«Trådens fortellinger» - broderiverksted og kunstnersamtale

Dropsfabrikken

I forbindelse med Hannah Ryggen Triennalen og Dropsfabrikkens utstilling «Trådens fortellinger» inviterer vi til en inspirerende ettermiddag i galleriet med både kunstnersamtale og broderiverksted. Vi vil utforske tekstilkunstens relevans i samtiden og broderiets mange muligheter som kunstnerisk uttrykksform.

Arrangementet vil ledes av Kristine Fornes og Randi Nygaard Lium hvor vi starter med en vandring i utstillingen. Fornes vil gi innblikk i sin kunstneriske prosess og tilnærming til broderiet. Lium vil sette broderi- og tekstil som kunstnerisk uttrykksform inn i en historisk kontekst.

For broderiverksted tar kunstneren med billedmateriale, bøker og stoffer hun har samlet under arbeidet med utstillingen, som deltakerne kan la seg inspirere av. Tråder og stoffbiter vil være tilgjengelig, og med utgangspunkt i gamle teknikker skaper vi nye motiver. Kristine og Randi vil gi veiledning, tips og ideer til hvordan uttrykke seg med nål og tråd. Gjennom samtale og deling av erfaringer vil de inspirere deltagerne til videre fordypning i tekstil- og broderikunsten.

Kristine Fornes er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og bor og arbeider som kunstner i kunstnerboligene på Bøler. Hun arbeider med håndbroderi og tematiserer tekstilhistorie og håndverkstradisjoner i en billedkunstlig sammenheng.

Randi Lium er en anerkjent tekstilkunstner og kunsthistoriker. Hun har vært direktør ved Trondheim Kunstmuseum og førstekonservator ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Hun har deltatt på en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger. Lium er forfatter av bøkene «Tekstilkunst i Norge» (2016), og «Broderi som kunstuttrykk» (2024).

Kurset krever ingen forkunnskaper, og er åpent for alle som har lyst til å la seg inspirere av broderikunstens mange muligheter.

Kurset krever påmelding og er begrenset til 30 plasser. Velkommen🪡🧵😊

Arrangementet er støttet av Sparebankstiftelsen SMN

Kjøp biletter (galleri-dropsfabrikken.hoopla.no)

Se mer fra Dropsfabrikken